Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 112g814kcal1.3g0.4g91.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 135g169kcal14.8g0.4g12.1g0g
Kaurahiutale 45g168kcal6.5g25.6g3.3g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.1g1.8g5.1g
Sokeri 162g658kcal0g162g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g224g263kcal6.3g9g22.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Mustikka metsä- 224g99kcal1.1g14.4g1.3g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2124g5429kcal90.2g649g264.2g34g
Valittu annoskoko1062g2715kcal45.1g324.5g132.1g17g
Annoskoko puolitettuna531g1357kcal22.6g162.3g66.1g8.5g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932