Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 310g442kcal38.7g0.9g31.7g0g
Sokeri 296g1200kcal0g295.3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 211g1124kcal0.7g0.7g126.7g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka14g56kcal0g13.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen211g70kcal7g10.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 8.4g31kcal1.6g0.9g1.8g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g5895kcal97.4g654.6g320.4g5.4g
Valittu annoskoko1064g2948kcal48.7g327.3g160.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna532g1474kcal24.4g163.7g80.1g1.4g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472