Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 100g228kcal5.1g17.6g14.1g5.8g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Oliiviöljy 50g444kcal0g0g50.2g0g
Tomaatti 201g46kcal1.1g6.9g0.6g2.8g
Kurkku 181g20kcal1g2.5g0.2g1.3g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 402g742kcal18.5g127.2g15.6g6.3g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50g13kcal0g4.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g3028kcal53.6g323.6g161.6g37.8g
Valittu annoskoko1064g1514kcal26.8g161.8g80.8g18.9g
Annoskoko puolitettuna532g757kcal13.4g80.9g40.4g9.5g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500