Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali600g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Sokeri30g122kcal0g30g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g150g33kcal1.5g6.8g0g3g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 2g5.1kcal0.3g0.4g0.1g0.8g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2133g713kcal18.2g116.2g16.6g33.4g
Valittu annoskoko1067g356kcal9.1g58.1g8.3g16.7g
Annoskoko puolitettuna533g178kcal4.6g29.1g4.2g8.4g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649