Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 675g162kcal12.2g14.9g2g15.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g146g41kcal0.9g8.7g0.3g3.7g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi6.7g19kcal0.6g0.5g1.6g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 113g143kcal24.3g0g5.1g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia113g169kcal19.1g0g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2133g1098kcal116.4g52.6g38.4g39g
Valittu annoskoko1066g549kcal58.2g26.3g19.2g19.5g
Annoskoko puolitettuna533g274kcal29.1g13.2g9.6g9.8g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454