Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.4g2.3g6.8g
Sokeri 149g603kcal0g148.5g0g0g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 94g499kcal0.3g0.3g56.2g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)75g24kcal2.2g3.5g0g0g
Raparperi 105g35kcal0.7g5.8g0.1g1.5g
Mansikka 175g81kcal0.9g14.7g0.3g3.3g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 187g111kcal18.4g5.6g0.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2136g4291kcal102.4g641.2g133.2g23.2g
Valittu annoskoko1068g2146kcal51.2g320.6g66.6g11.6g
Annoskoko puolitettuna534g1073kcal25.6g160.3g33.3g5.8g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300