Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)45g75kcal6.3g0.5g5.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g35g21kcal0.5g4.6g0g0.3g
Kirsikkatomaatti, 50g21g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0g
Valkosipuli 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 3.3g6.6kcal0g0.1g0.7g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana214g255kcal13.8g12.2g18g0.8g
Valittu annoskoko107g127kcal6.9g6.1g9g0.4g
Annoskoko puolitettuna54g64kcal3.5g3.1g4.5g0.2g
Arvot/100g100g119kcal6.4g5.7g8.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240