Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow9g32kcal0.6g7.2g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3g3.8kcal0.3g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.3g0kcal0g0g0g0.2g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g10g29kcal0.7g6.1g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana215g199kcal8g33.8g3.4g1.6g
Valittu annoskoko108g99kcal4g16.9g1.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna54g50kcal2g8.5g0.9g0.4g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157