Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.4g1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 13g89kcal0.1g0g10g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 30g9kcal0.9g1.1g0g0g
Puolukka 13g4.8kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Raparperi 10g3.4kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana215g476kcal8.6g61.4g21g2.8g
Valittu annoskoko108g238kcal4.3g30.7g10.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna54g119kcal2.2g15.4g5.3g0.7g
Arvot/100g100g221kcal4g28.5g9.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068