Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g100g150kcal18g0g9g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr11g31kcal0.9g1g2.6g0.2g
Parsakaali brokkoli 75g26kcal3.5g1.5g0.2g1.9g
Purjosipuli 30g6.9kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Juuriselleri 5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Palsternakka 25g16kcal0.1g2.9g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g325g91kcal1.9g19.3g0.6g8.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2140g645kcal50g51.2g25.2g24.2g
Valittu annoskoko1070g322kcal25g25.6g12.6g12.1g
Annoskoko puolitettuna535g161kcal12.5g12.8g6.3g6.1g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551