Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g263g974kcal15g92.2g60.6g5g
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g110g187kcal2.7g6.6g16.5g0.5g
Mozzarella 17% (Pirkka)66g155kcal13.2g0.3g11.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen110g22kcal0.7g4.2g0.3g1.5g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g132g29kcal1.3g5.9g0g2.6g
Purjosipuli 88g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Ruokaöljy keskiarvo 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen154g51kcal5.1g7.5g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g66g234kcal13.2g0.7g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g3646kcal125.4g239.4g234.2g22.8g
Valittu annoskoko1071g1823kcal62.7g119.7g117.1g11.4g
Annoskoko puolitettuna536g912kcal31.4g59.9g58.6g5.7g
Arvot/100g100g170kcal5.9g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305