Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)70g266kcal0.4g4.6g28g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 142g488kcal14.5g99.5g1.7g5g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys88g306kcal0.7g76.1g0g0g
Sokeri 74g302kcal0g74.3g0g0g
Vesi109g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.8g0.4kcal0g0.2g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g263g898kcal42.3g0g80.1g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)26g100kcal0.1g1.7g10.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g263g97kcal23.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g5001kcal163.2g534g240.6g10g
Valittu annoskoko1071g2500kcal81.6g267g120.3g5g
Annoskoko puolitettuna536g1250kcal40.8g133.5g60.2g2.5g
Arvot/100g100g233kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922