Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g496g595kcal104.1g0g19.8g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g361g195kcal27g3.2g7.6g1.4g
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)113g96kcal1.1g3.9g7.9g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.8g1.4kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 45g14kcal1.7g0.4g0.4g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g2312kcal273g54.2g108.6g6.2g
Valittu annoskoko1071g1156kcal136.5g27.1g54.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna536g578kcal68.3g13.6g27.2g1.6g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450