Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 72g217kcal12.9g34.8g0.7g7.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g10kcal0.2g2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g225g135kcal3.4g29.3g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 338g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g141g211kcal1.4g8.4g18.3g1g
Oliiviöljy 56g498kcal0g0g56.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 82g282kcal8.4g57.6g1g2.9g
Ohrajauho 62g203kcal5.1g39.9g1.2g4.7g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 34g90kcal2.9g15.6g1.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g3305kcal69.4g378g158.6g41.8g
Valittu annoskoko1071g1653kcal34.7g189g79.3g20.9g
Annoskoko puolitettuna536g826kcal17.4g94.5g39.7g10.5g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694