Borssikeitto

Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 8619 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 95g34kcal1g6.4g0.2g1.7g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Tomaattisose tomaattipyree 18g13kcal0.8g2.3g0g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g12g26kcal1.7g2.6g1g0g
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Punakaali 200g52kcal3.1g7g0.4g3.8g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)25g3.7kcal0.1g0.7g0g0.2g
Soijakastike 2.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g0.6g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2155g319kcal15.6g49.2g3.6g16g
Valittu annoskoko1077g159kcal7.8g24.6g1.8g8g
Annoskoko puolitettuna539g80kcal3.9g12.3g0.9g4g
Arvot/100g100g15kcal0.7g2.3g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=362910