Uunipaahdetut punajuuret

Yhteen annokseen tarvitset noin:

6 pientä punajuurta (golfpallon kokoista)
2-3 porkkana
1 punasipuli
6-8 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa
valkoviinietikkaa tai balsamicoa
oliiviöljyä

Revi foliosta noin 1-1/2 m pituinen pala ja taita se kahtia.

(Voit tehdä myös pienempiä yhden hengen nyyttejä.)

Pese kotimaiset punajuuret ja porkkanat huolellisesti.

Punajuuria ei tarvitse halutessa kuoria, jos kuoret on puhtaita ja ehjiä.

Pienet punajuuret voi jättää kokonaisiksi (parempi vaihtoehto), isommat laitta halki tai neljään osaan (noin golfpallon kokoisiksi paloiksi).

Paloittele porkkanat neljään osaan samankokoisiksi paloiksi.

Halkaise punasipulit neljään osaan.

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä.

Aseta kaikki folion keskelle keoksi.

Lisää tuoretta oreganoa reilu kourallinen.

Lisää myllyllä jauhettua suolaa ja pippuria sekä loraus valkoviinietikkaa tai balsamicoa sekä oliiviöljyä.

Taita folion reunat ylös ja kääri foliopussi kiinni.

Paista foliopusseja 200 asteisessa uunissa tunnista kahteen, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Voit kypsentää juurekset myös grillissä, jolloin folioon voi pistellä muutaman reiän haarukalla, jolloin savu maustaa juurekset.

Voit myös kypsentää esim.

valkoista kalaa pussin sisällä juuresten ollessa melkein kypsiä.

Kalan kypsyminen vie noin 10-15 min. Kalan voi marinoida esim.

appelsiinimehu/oliiviöljy/vaniljata
nkomarinadissa ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2574g988kcal25.7g177.6g5.1g64.4g
Porkkana 4852g1586kcal30.1g269.7g9.7g123.7g
Valkosipuli 198g215kcal15.6g32.3g1.2g4.2g
Sipuli 941g285kcal11.8g45.1g1.9g16g
Paprika punainen 1436g420kcal13.5g64.6g5.7g27.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6986kcal193.4g1178.6g47.2g471.2g
Valittu annoskoko10000g3493kcal96.7g589.3g23.6g235.6g
Annoskoko puolitettuna5000g1747kcal48.4g294.7g11.8g117.8g
Arvot/100g100g35kcal1g5.9g0.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205913