Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus10g35kcal1.4g0.1g3.2g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g10g13kcal1.2g0.4g0.7g0.1g
Flora kevyt ruoka 7%5g4.3kcal0.1g0.2g0.4g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g10g12kcal0.3g0.4g1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g40g148kcal1.8g12.4g10g1.5g
Juustoraaste Arla Magre 17%8g22kcal2.3g0.2g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g523kcal19g28g37g3.2g
Valittu annoskoko108g261kcal9.5g14g18.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna54g131kcal4.8g7g9.3g0.8g
Arvot/100g100g242kcal8.8g13g17.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224