Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g25g7.8kcal0.2g1.8g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g11g6.7kcal0.2g1.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g1.6g1.9kcal0g0.1g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g5.6g15kcal0.8g0g1.2g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g93kcal2.6g7.6g5.6g0.6g
Valittu annoskoko108g47kcal1.3g3.8g2.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna54g23kcal0.7g1.9g1.4g0.2g
Arvot/100g100g43kcal1.2g3.5g2.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850