Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali63g13kcal0.8g2.1g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Puuroriisi3g11kcal0.2g2.3g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 25g57kcal4.8g0g4.3g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana217g185kcal11.8g14.2g9g3.4g
Valittu annoskoko109g92kcal5.9g7.1g4.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna54g46kcal3g3.6g2.3g0.9g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318