Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g135g655kcal6.5g97.2g27g2.7g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)94g675kcal0g0g75g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g150g510kcal3g4.5g52.5g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g113g450kcal0g112.5g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g375g1646kcal13.9g9.7g172.5g0g
Liivatelehti, gelatiini60g209kcal51.4g0g0.1g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g79g33kcal7.7g0.3g0.1g0g
Baileys, Irish Cream, Original75g263kcal2.4g15g11.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g8882kcal169.8g478.4g678g5.4g
Valittu annoskoko1080g4441kcal84.9g239.2g339g2.7g
Annoskoko puolitettuna540g2221kcal42.5g119.6g169.5g1.4g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.1g31.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=280063