Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 4.8g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Purjosipuli 36g8.2kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Riisi tumma 77g268kcal5.4g55.2g1.8g3.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 77g278kcal6.2g60.6g0.4g1.3g
Vesi420g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 6.6g20kcal0.7g2.2g0.9g0.1g
Paprika punainen 102g30kcal1g4.6g0.4g1.9g
Parsakaali brokkoli 120g42kcal5.5g2.3g0.4g3g
Katkarapu 180g123kcal26g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2172g1654kcal93.4g259g20.6g22.6g
Valittu annoskoko1086g827kcal46.7g129.5g10.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna543g414kcal23.4g64.8g5.2g5.7g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791