Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt333g153kcal10.7g16g5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g40g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 266g914kcal27.1g186.4g3.2g9.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)400g1398kcal47.9g275.7g7.6g20g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g40g360kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g5693kcal171.4g966.8g111.6g58.6g
Valittu annoskoko1088g2847kcal85.7g483.4g55.8g29.3g
Annoskoko puolitettuna544g1423kcal42.9g241.7g27.9g14.7g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481