Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 350g123kcal16.2g6.8g1g8.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 612g279kcal18.4g29.4g9.2g0g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 44g163kcal9.8g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2177g1641kcal104.8g97.2g87g18.6g
Valittu annoskoko1089g820kcal52.4g48.6g43.5g9.3g
Annoskoko puolitettuna544g410kcal26.2g24.3g21.8g4.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632