Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt3060g1408kcal97.9g146.9g45.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g367g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 49g199kcal0g48.9g0g0g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2448g8400kcal249.4g1713.6g29.4g85.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3672g12852kcal440.6g2533.7g69.8g183.6g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g367g3305kcal0g0g367.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g52325kcal1575.8g8886.2g1024.6g538.6g
Valittu annoskoko10000g26163kcal787.9g4443.1g512.3g269.3g
Annoskoko puolitettuna5000g13081kcal394g2221.6g256.2g134.7g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481