Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g50g5kcal0.3g0.7g0.1g0.4g
Sokeri 8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L30g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 15g5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Tilli, tuore 4g1.2kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana218g94kcal1g18.8g0.2g1g
Valittu annoskoko109g47kcal0.5g9.4g0.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna55g23kcal0.3g4.7g0.1g0.3g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.6g0.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108