Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g54g32kcal0.8g7g0.1g0.5g
Voi 8g58kcal0.1g0g6.5g0g
Sipuli (kuorittu)5.3g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g7.1kcal0.7g1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 8g27kcal0.2g0.2g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana218g327kcal6.4g32.2g19g2g
Valittu annoskoko109g163kcal3.2g16.1g9.5g1g
Annoskoko puolitettuna55g82kcal1.6g8.1g4.8g0.5g
Arvot/100g100g150kcal2.9g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258