Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g21g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Lanttu 12g3.5kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Made 17g12kcal2.6g0g0.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)8g13kcal0.2g0.2g1.2g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton2.6g4.1kcal0.2g0.1g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g115kcal7g7.8g5.6g1g
Valittu annoskoko110g57kcal3.5g3.9g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna55g29kcal1.8g2g1.4g0.3g
Arvot/100g100g52kcal3.2g3.6g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293