Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 2.3g6.9kcal0.2g1.2g0.1g0.3g
Kaurahiutale 9g35kcal1.4g5.3g0.7g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 98g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g84kcal3.2g13g1.6g2.4g
Valittu annoskoko110g42kcal1.6g6.5g0.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna55g21kcal0.8g3.3g0.4g0.6g
Arvot/100g100g38kcal1.5g5.9g0.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530