Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 73g56kcal1.4g11.3g0.1g0.7g
Sipuli 12g3.7kcal0.2g0.6g0g0.2g
Janssonfileet (rainbow)12g18kcal1.2g1.6g0.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g33kcal0.2g0.3g3.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g8.9kcal0g0g1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g241kcal6.2g28g10.4g2g
Valittu annoskoko110g120kcal3.1g14g5.2g1g
Annoskoko puolitettuna55g60kcal1.6g7g2.6g0.5g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.8g4.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083