Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g14g16kcal2.4g0.2g0.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g5.9g3.5kcal0.1g0.3g0.2g0g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl9g11kcal0.3g0.3g0.9g0g
Rypsiöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Hillosipulisäilyke 4.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g151kcal7.8g19.4g4.4g2g
Valittu annoskoko110g75kcal3.9g9.7g2.2g1g
Annoskoko puolitettuna55g38kcal2g4.9g1.1g0.5g
Arvot/100g100g68kcal3.5g8.8g2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725