Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g501g50kcal3g7g0.5g3.5g
Sokeri 85g346kcal0g85.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L301g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 150g50kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g2.5g1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Tilli, tuore 40g12kcal1.5g0.4g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2180g934kcal10.2g189.2g1.6g9g
Valittu annoskoko1090g467kcal5.1g94.6g0.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna545g234kcal2.6g47.3g0.4g2.3g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108