Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 105g208kcal2.8g0.8g20.4g7g
Voi 13g95kcal0.2g0.1g10.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 44g121kcal0.9g1.3g12.3g0g
Kesäkurpitsa zucchini 175g32kcal1g4.4g0.7g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g53g32kcal0.8g6.8g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g263g74kcal1.6g15.6g0.5g6.6g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2180g1123kcal14.6g58g89.4g30.6g
Valittu annoskoko1090g562kcal7.3g29g44.7g15.3g
Annoskoko puolitettuna545g281kcal3.7g14.5g22.4g7.7g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164