Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 300g391kcal63.5g0g15g0g
Vesi601g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g36g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g17g15kcal0.5g0.6g1.2g0.1g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 4.2g31kcal0.1g0g3.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 99g42kcal0.4g4.1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g3g6.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g1007kcal130.2g16.4g39.6g3g
Valittu annoskoko1092g504kcal65.1g8.2g19.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna546g252kcal32.6g4.1g9.9g0.8g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291