Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.2g
Peruna, vanha, kuorittu 100g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Lohifilee 200g391kcal37.4g0g27g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g330kcal2g3g35g0g
Kalaliemikuutio 11g34kcal1.1g3.7g1.5g0.1g
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g1957kcal88g62.8g151g9.2g
Valittu annoskoko1092g979kcal44g31.4g75.5g4.6g
Annoskoko puolitettuna546g489kcal22g15.7g37.8g2.3g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811