Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 200g93kcal1g16.8g0.4g3.8g
Vispikerma Flora 20%249g549kcal7.5g12.5g49.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Sokeri 127g516kcal0g127g0g0g
Valkuainen (100g)50g21kcal4.9g0.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.1g1.2g3.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.7g0.1g12.5g0g
Sokeri 85g344kcal0g84.7g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen125g898kcal0g0g99.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2192g5704kcal57.6g645g327.4g14.4g
Valittu annoskoko1096g2852kcal28.8g322.5g163.7g7.2g
Annoskoko puolitettuna548g1426kcal14.4g161.3g81.9g3.6g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147