Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)32g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Purjosipuli 32g7.2kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g225g135kcal3.4g29.2g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g59g16kcal0.4g3.5g0.1g1.5g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 13g89kcal0g0g10.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.3g0.1g0.3g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 10g30kcal1g3.4g1.4g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)180g216kcal36g0g6.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)90g77kcal0.9g3.1g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2196g1220kcal87.2g95.6g49.4g10.2g
Valittu annoskoko1098g610kcal43.6g47.8g24.7g5.1g
Annoskoko puolitettuna549g305kcal21.8g23.9g12.4g2.6g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904