Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.2g8.5kcal0g0g1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.4g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Kaurahiutale 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g2.3g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g57kcal1.2g6.8g2.6g0.4g
Valittu annoskoko11g28kcal0.6g3.4g1.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g14kcal0.3g1.7g0.7g0.1g
Arvot/100g100g257kcal5.5g30.9g11.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932