Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)4.5g16kcal0.5g3.1g0.1g0.2g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g78kcal1g6.6g5.2g0.4g
Valittu annoskoko11g39kcal0.5g3.3g2.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g20kcal0.3g1.7g1.3g0.1g
Arvot/100g100g351kcal4.5g29.7g23.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122716