Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.6g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g1.1g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 4.1g3.1kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g11kcal0.6g1.8g0.2g0g
Valittu annoskoko11g6kcal0.3g0.9g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna6g3kcal0.2g0.5g0.1g0g
Arvot/100g100g49kcal2.6g7.9g0.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324