Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Nauris 1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.9g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1g2.7kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g14kcal0g0.6g1.2g0.2g
Valittu annoskoko12g7kcal0g0.3g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g4kcal0g0.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g60kcal0g2.6g5.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683