Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.2g3.8kcal0g0.9g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.5g8.9kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.2g4.4kcal0.1g0.9g0g0.2g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g1.2g1.6kcal0.2g0.2g0g0.6g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1.2g3.6kcal0.1g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g48kcal1.6g9.4g0.2g2.2g
Valittu annoskoko12g24kcal0.8g4.7g0.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna6g12kcal0.4g2.4g0.1g0.6g
Arvot/100g100g205kcal6.9g40.5g0.9g9.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153