Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 5.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 4.6g2.9kcal0.1g0.2g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa0.5g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.7kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g21kcal0.8g1.2g1.4g0.2g
Valittu annoskoko12g10kcal0.4g0.6g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.2g0.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g87kcal3.4g5.1g5.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474