Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)2.9g18kcal0.3g0.6g1.6g0.4g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.3g3kcal0.3g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön0.7g4.7kcal0.1g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g112kcal1.6g8.2g8.4g0.8g
Valittu annoskoko12g56kcal0.8g4.1g4.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna6g28kcal0.4g2.1g2.1g0.2g
Arvot/100g100g471kcal6.7g34.5g35.3g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571