Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut1.9g1.9kcal0.4g0g0g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g2.1g5.4kcal0.1g0.1g0.5g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)2.6g1.4kcal0.5g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu (Limmi)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen2.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Chili paprika punainen0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Juokseva hunaja 250g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g20kcal2g0.8g1.2g0.2g
Valittu annoskoko12g10kcal1g0.4g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.5g0.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g86kcal8.4g3.4g5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809