Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 31g9kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Selleri, annos 50g13g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.7kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Juustoraaste emmental punaleima13g49kcal3.6g0g3.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.6g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g231kcal9.4g10g16.8g3.2g
Valittu annoskoko110g116kcal4.7g5g8.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna55g58kcal2.4g2.5g4.2g0.8g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465