Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)45g15kcal1.5g2g0g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Siirappi 19g57kcal0g14.1g0g0g
Vehnälese 2.7g6.2kcal0.4g0.4g0.1g1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)11g41kcal1.3g8.4g0.2g1.6g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.6g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana221g444kcal13g91g1.4g7.6g
Valittu annoskoko110g222kcal6.5g45.5g0.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna55g111kcal3.3g22.8g0.4g1.9g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881