Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 23g7.7kcal0.7g1.1g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Sokeri 6.1g25kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g141kcal4.2g28.7g0.5g1.4g
Margariini 80 % laktoositon 4.9g34kcal0g0g3.9g0g
Kananmuna kuoreton 3.3g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 17g146kcal0.1g0.1g16.5g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g831kcal11.4g99g42.4g3g
Valittu annoskoko110g415kcal5.7g49.5g21.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna55g208kcal2.9g24.8g10.6g0.8g
Arvot/100g100g377kcal5.2g44.9g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853