Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g12g22kcal0.3g0.5g2.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)1.4g4.2kcal0.1g0.1g0.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka6.3g5.1kcal0.2g1.2g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 3.9g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Valkoviini makea 9g9kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 31g69kcal5.5g0g5.3g0g
Persilja 0.2g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Lehtiselleri 2.3g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana221g288kcal12.8g7g21.8g1g
Valittu annoskoko111g144kcal6.4g3.5g10.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna55g72kcal3.2g1.8g5.5g0.3g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g9.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165