Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr257g314kcal52.2g0g11.6g0g
Sipuli (kuorittu)129g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)13g36kcal1.2g2.3g2.4g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 584g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 58g318kcal0.5g0.3g35.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g130kcal3.9g26.6g0.5g1.3g
Sinappi, mieto, meira 125g12g20kcal0.5g2.6g0.8g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)12g9kcal0.2g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2205g1723kcal120.4g80.4g102.4g7.2g
Valittu annoskoko1103g862kcal60.2g40.2g51.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna551g431kcal30.1g20.1g25.6g1.8g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869