Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 300g101kcal9.2g14.7g0.3g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g411kcal12.2g83.9g1.4g4.2g
Tattarijauho, Myllynparas192g652kcal24.9g129.5g3.3g10.2g
Ruisjauho, 1 dl42g134kcal4.6g26.9g1g5.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g12g88kcal0.1g0.1g9.6g0g
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g3149kcal135g511g58.2g40.4g
Valittu annoskoko1104g1575kcal67.5g255.5g29.1g20.2g
Annoskoko puolitettuna552g787kcal33.8g127.8g14.6g10.1g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363